Издателска къща Хермес, чието седалище е ситуирано в Пловдив, излезе с

...
Издателска къща Хермес, чието седалище е ситуирано в Пловдив, излезе с
Коментари Харесай

Пловдивско издателство с позиция относно поредните манипулации на ПИК

Издателска къща " Хермес ", чието седалище е ситуирано в Пловдив, излезе с обява по отношение на изказвания за едно от  изданията на стихосбирката от Иван Вазов  " Аз съм българче ".

Както може да се види на корицата е изобразено момче със синьо-жълт пуловер. Много консуматори разчетоха в това облика на украинско дете, което вее българското знаме.

" Във връзка с излязлата в спекулативна информация в pik.bg за книгата  " Аз съм българче " от Иван Вазов, изрично заявяваме, че внушенията в публикацията са манипулативни и неистинен. Корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година, а книгата се продава към този момент 22 години с това оформление. Всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен ", споделят от издателството.

Художник на корицата е известния илюстратор Борис Стоилов. Във въпросното издание са включени едни от най-популярните и родолюбиви стихове на класика на българската литература Иван Вазов -  Аз съм българче; " Де е България?, " Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти! ", " Възпоминания от Батак " и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР